artikel

Eigenzinnig en duurzaam interieur Theater Orpheus

Plannen en organiseren

Afgelopen zomer is er hard gewerkt bij Theater & Congres Orpheus om de Bijvoet & Holt Foyer en het Theaterrestaurant een complete make-over te geven. De herinrichting is onderdeel van een meerjarenplan waarin meerdere werkzaamheden gepland staan.

Eigenzinnig en duurzaam interieur Theater Orpheus

Sponsored content door Theater & Congres Orpheus

Orpheus heeft ervoor gekozen het oorspronkelijke ontwerp van de architecten Bijvoet en Holt in ere te herstellen, en deze te combineren met bijzondere materialen en structuren. Wat direct opvalt in de vernieuwde Bijvoet & Holt Foyer zijn de unieke bewerkte koperen wanden in combinatie met de originele betonstructuur. De foyer is voorzien van een akoestisch plafond, waar de verlichting indirect doorheen valt; het zorgt voor een warm geluid en zacht licht in de grote ruimte. De grote, vaste bar is vervangen door een mobiele bar met daarop prachtige Veluwse beelden. Een warme stoffering, waarin hout en leer de boventoon voeren, zorgt voor een sfeer die verwijst naar de jaren zestig, de periode waarin het pand gebouwd werd.

Het Theaterrestaurant heeft een ware metamorfose ondergaan. Een bijzonder lichtplafond en prachtig bewerkte messing platen aan de wand zorgen voor een warme uitstraling van de ruimte. Een grote stamtafel staat centraal in het restaurant en wordt omringd door handgemaakte tafels en stoelen met lederen zittingen, gemaakt van gerecycled leer. De gordijnen met een Veluws bomenmotief vormen het decor voor een culinaire lunch of diner. Het Theaterrestaurant is nu ook voorzien van een minitheater waar live entertainment plaats kan vinden.

“Wij waren op zoek naar een eigenzinnig en duurzaam ontwerp, dat rekening hield met de oorspronkelijke architectuur. Dat is prachtig gelukt” zegt Meta Neeleman, Directeur Theater & Congres Orpheus. “Daarnaast was een belangrijk uitgangspunt de flexibiliteit. Door onze mobiele barren, stoere roomdividers en makkelijk verplaatsbaar meubilair kunnen we alle kanten op met onze ruimtes. Wij zijn ontzettend trots op het resultaat.”

Congrescentrum Orpheus is met een capaciteit van 2.250 personen één van de vijf grootste theaters van Nederland. De op maat gemaakte indeling in het vernieuwde gedeelte leidt tot een zeer efficiënt gebruik van elke m2; meer ruimte voor stands, ontmoeting en lunches & diners en borrels voor grote gezelschappen. Kortom: meer mogelijkheden en aandacht voor de wensen van de opdrachtgever.

Lees meer over het congrescentrum in de brochure

Foto's

Reageer op dit artikel