nieuws

De cadeautjestijd breekt weer aan

Plannen en organiseren

Cadeautjestijd…. Leuk om iets te geven aan relaties, klanten of deelnemers aan een evenement, maar wat is het moeilijk om iets origineels te verzinnen!

Voor evenementenorganisatoren is het eigenlijk het hele jaar door cadeautjestijd. Deelnemers aan zakelijke bijeenkomsten en evenementen laat je niet zonder één of meer presentjes naar huis gaan. Eén ding: denk er bijtijds over na!

CADEAUTJES

Er zijn drie soorten geschenken: de promotieartikelen, relatiegeschenken en praktische presentjes. De promotieartikelen zijn vooral bedoeld als productondersteuning, relatiegeschenken zijn gewoonlijk de wat duurdere gebruiksartikelen en de praktische presentjes worden het meest gegeven bij kennisgerichte bijeenkomsten, zoals cursussen en congressen. Voor alledrie de soorten geldt: als je wilt dat een cadeau de ontvanger bij blijft, moet je goed over de attentie nadenken en kan het zeker geen sluitpost zijn van een begroting. Ideeën:

  • De introductie van een nieuw product kun je vergelijken met het leggen van een ei. Na de bijeenkomst kun je de gasten verblijden met bijvoorbeeld een paasei, of een ei van Columbus.
  • Een bodywarmer bij een sportevenement of een picknickmand.
  • Ter gelegenheid van een fusie een miniparasol, die mensen boven hun glas kunnen zetten om de drank koel te houden.
  • Een blikje ‘Quality Street’ na afloop van een seminar over kwaliteit.
  • Een mooie map, gevuld met visitekaartjes van de organisator bij de opening van een nieuw pand.
  • Een doosje miniatuurparfums voor de partners van congresbezoekers.
  • Ieder jaar een kunstwerk gebaseerd op bijvoorbeeld de basiselementen: water, aarde steen en vuur
  • Een verjaardagskalender met een groepsfoto van alle medewerkers, waarop de verjaardagen van collega’s al zijn ingevuld.
  • Een gesigneerde cd van de artiest die heeft opgetreden.
  • Een gesigneerd boek van de spreker die heeft gepresenteerd.
  • Een bloemenabonnement voor groepen gasten die dezelfde werkplek delen.
  • Een receptenboek van het restaurant waar men gegeten heeft.
  • De wijn die bij het eten is gedronken in een houten kistje.
  • Een vakantiepakket voor een personeelsfeest vlak voor de zomervakantie, bestaande uit een strandlaken, zonnebrandolie, badslippers, tijdschriften en een zonnebril in een mooie strandtas.

Reageer op dit artikel