nieuws

De teamgeest oppeppen? ‘Slijp de messen’ eens in de keuken!

Plannen en organiseren

Met z’n allen bowlen doen we niet meer. Als het om teambuilding gaat en als we willen weten wat voor ‘vlees’ we in de kuip hebben, gaan we stoeien met potten en pannen en ‘slijpen de messen’ in de keuken. Kortom… koken is ‘hot’!

Met z’n allen bowlen doen we niet meer. Als het om teambuilding gaat en als we willen weten wat voor ‘vlees’ we in de kuip hebben, gaan we stoeien met potten en pannen en ‘slijpen de messen’ in de keuken. Kortom… koken is ‘hot’!

Moest je tien jaar geleden zoeken naar kookscholen en -studio’s, tegenwoordig struikel je er bijna over. In elke stad zit er wel meer dan één. ‘Het is bij ons een van de meest gevraagde bedrijfsuitjes’,  vertelt Paul de Ridder van bedrijfsuitje.nl. Op dit moment zijn er volgens De Ridder zo’n honderd kookstudio’s die zich voornamelijk richten op de zakelijke markt. Plek zat dus…

‘Koken is niet alleen goed voor de teamgeest, het is ook ‘hot’. Bovendien kan iedereen eraan meedoen en dat kun je van een weekendje ‘survivallen’ in de Ardennen niet zeggen’, aldus De Ridder.

Wat teambuilding met koken te maken heeft? Iedereen krijgt een opdracht waardoor je gedwongen wordt om samen te werken. Er zijn zelfs kookcursussen waar een psycholoog rondloopt die precies vertelt wat iemands rol in een groep is: ook ziet hij wie zijn snor drukt bij het uien snijden en wie de lakens uitdeelt. Je leert elkaar dus wél kennen in de keuken. De ontspanning komt bij de gezamenlijke maaltijd. En je zult zien dat het dan ‘best wel gezellig’ wordt.’

Bron: www.bndestem.nl

Reageer op dit artikel