nieuws

Oproep tot thuiswerken

Vergaderen

“Kom niet naar kantoor, werk maar thuis.” Na eerder al een oproep vanuit de overheid heeft ook het bedrijfsleven zijn personeel gevraagd om maar niet naar kantoor te komen tijdens de internationale nucleaire top in Den Haag op 24 en 25 maart. Vooral in de Randstad verwachtte men dat de grootschalige wegafsluitingen tot lange files […]

“Kom niet naar kantoor, werk maar thuis.” Na eerder al een oproep vanuit de overheid heeft ook het bedrijfsleven zijn personeel gevraagd om maar niet naar kantoor te komen tijdens de internationale nucleaire top in Den Haag op 24 en 25 maart.

Vooral in de Randstad verwachtte men dat de grootschalige wegafsluitingen tot lange files zouden leiden, wat organisaties en ondernemers handen vol geld kost. Dat bleek op maandag en dinsdagochtend nogal mee te vallen, maar de oproep was er dan ook niet voor niets. Een uur in de file kost namelijk ruim 26 euro per werknemer. Dit concludeerde het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) eind vorig jaar in een rapport. Voor treinreizigers met vertraging is het plaatje niet veel rooskleuriger: één uur extra op het spoor kost bijna 20 euro per werknemer.

Drijvende kracht

Het overgrote deel van vergaderingen is (nog altijd) gewoon face-to-face. De Nederlandse manager vergadert maar liefst 40% van zijn tijd maar slechts de helft daarvan wordt ervaren als effectief. Zeker op dagen als deze nucleaire top in Den Haag is het natuurijk een veel beter idee om weg te blijven uit de Randstad en op afstand te werken en te vergaderen. Jij als managementondersteuner bent de drijvende kracht als het gaat om het inplannen en faciliteren van vergaderingen. Daarom ben je bij uitstek ook degene die online vergaderen kan stimuleren en faciliteren.

Effectiviteit

Op zoek naar goede argumenten? Wat dacht je van deze? Online vergaderen bespaart zowel reistijd als vergadertijd en verhoogt de effectiviteit van de vergadering:

– beter afgestemd op doelstelling;
– strakker georganiseerd;
– meer doelgericht;
– betere vergaderdiscipline deelnemers.

Download de handige Checklist online vergaderen van Moneypenny en gebruik hem om ook anderen te overtuigen.

En bekijk de training De flexibele assistent voor alle ins en outs over Het Nieuwe Werken en hoe jij je flexibele rol kunt afstemmen met je organisatie. Of volg als voorproefje de workshop De flexibele assistent tijdens de Workshopdagen!

Reageer op dit artikel