blog

“Pfff… ik heb even geen inspiratie”

Taal en communiceren

Ken je dat? Geen inspiratie… Je wilt gaan schrijven en je hebt geen idee waarover. Of: er nadert een deadline en er komt niets uit je figuurlijke pen.

“Pfff… ik heb even geen inspiratie”

Herkenbaar? Het gaat wat ver om het meteen een ‘writers block’ te noemen, maar lastig is het wel. En frustrerend! Als schrijven onderdeel is van je takenpakket of als je als (ghost)blogger voor andere ondernemers schrijft dan is inspiratie essentieel. Zelfs als het alleen voor je eigen website is kan gebrek aan inspiratie je al verlammen.

Maar je brein komt nou eenmaal niet á la minute of op commando met de meest briljante teksten.

Hoe dat bij mij gaat? Ik heb meestal wel snel een onderwerp te pakken waar ik over wil schrijven. Als het in mijn planning past om meteen te gaan schrijven dan doe ik dat. Laptop opstarten en voor ik het weet heb ik een eerste tekst geschreven.

Als er niet direct een onderwerp of thema boven komt drijven dan laat ik het meestal even los. Vaak komt er dan op een later moment vanzelf iets bovendrijven waarover ik wil en kan schrijven.

Is dat niet het geval, dan heb ik een aantal stappen die ook jij kunt doorlopen.

Vaak zit het gewoon in de dagelijkse dingen en er is (bijna) altijd wel iets waar je door getriggerd wordt of waarvan je denkt ‘yes’:

  • Denk niet te hard na, inspiratie komt vaak sneller als je het durft los te laten. Richt je aandacht even op iets anders.
  • Zet je zintuigen open. Dat wat je hoort, ziet, voelt, ruikt of proeft kan ook inspiratie brengen.
  • Denk positief en denk in mogelijkheden. Laat je niet beperken door je eigen belemmerende overtuigingen.
  • Gebruik een onderwerp uit het nieuws of scrol eens door je sociale media.
  • Vraag een collega of vakgenoot waar hij of zij graag over zou lezen.
  • Verzamel je ideeën. Schrijf ze op een post-it en doe ze in een een pot.

Heb je zelf een tip of idee om (schrijf)inspiratie te krijgen? Deel het vooral als reactie op deze blog.

Hoe ik aan het onderwerp voor dit artikel ben gekomen? Ik heb een oproep geplaatst in een besloten Facebookgroep. Wat de vraag ook is, er komt altijd een reactie!

Monique Mik

AuteurMonique Mik-Kampman | Virtual Assistant | Life Coach | Eigenaar www.iorganizeyou.nl
Het is mijn missie om jou te begeleiden naar een manier van leven en werken die bij jou past. Dat doe ik door het bieden van Office Support aan ondernemers (ZZP en MKB) en door Life Coaching.

Reageer op dit artikel