checklist

Tips voor een uitgebalanceerde zakelijke garderobe

Taal en communiceren

Ben jij het ‘visitekaartje’ van je bedrijf? De volgende tips helpen je uit te stralen wie jij van binnen bent.

  1. Investeer tijd en aandacht aan de basis: een individueel voor jou opgesteld stijl- en kledingadvies voor je zakelijk functioneren is echt geen overbodige luxe. 
  2. Op basis van dit advies neem je kritisch je bestaande zakelijke garderobe onder de loep en ‘zeef’ je hieruit de do’s en don’ts. Daarna vul je gericht aan wat nodig is om effectief te kunnen ‘mixen en matchen’ met wat je hebt.
  3. Je investeert weloverwogen in één basisoutfit per seizoen. Een basisoutfit is een goede representatieve combinatie, die verwoordt wat je in je advies over jezelf en je uiterlijke kenmerken hebt geleerd. Voor deze outfit kies je voor een goede kwaliteit en trek je dus een reëel budget uit. Je kiest voor een vlotte eigentijdse stijl die bij je past, maar investeer niet in ál te trendy. Deze combi moet immers langer mee! 
  4. Je gaat op zoek naar mooie shirtjes, truitjes en blouses in uiteenlopende combinatietinten uit jouw persoonlijk kleurenpalet. Deze zorgen ervoor dat je dezelfde basisoutfit steeds anders kunt combineren.
  5. Je investeert in de juiste accessoires. Dat zijn niet alleen sieraden en sjaals – als je daar het type voor bent – maar ook schoenen, laarzen en ceintuurs. Als je vanuit je persoonlijk advies een goed inzicht hebt gekregen in welke kleuren jou doen stralen, schaf je je basiscombi’s daar gericht op aan. Dat maakt dat het heel eenvoudig is om de bijpassende kleuren, materialen en stijl in accessoires uit te zoeken.
  6. Nu helemaal naar de basis: kijk eens kritisch naar je figuur en schaf daarop de juiste bh’s en slips aan. Dat wordt namelijk nogal eens vergeten. Jammer, want daarmee boet een goede outfit in uitstraling erg in! Ook de juiste kousen of panty’s verdienen je aandacht op dit punt.
  7. Als je je welbewust met bovenstaande punten hebt beziggehouden, ondervind je het genot van een uitgebalanceerde zakelijke garderobe, waarin je voor geen enkele gelegenheid misgrijpt en die je heel divers kunt combineren en inzetten. En dát is nou jouw bewuste investering in jezelf als professionele managementondersteuner!

Zes basisstijlen voor kleding
Dresscodes
Boek: Innerlijk talent, uiterlijke presentatie
Boek: Uw uitgesproken uiterlijk
Training: POWERsecretaresse2

Reageer op dit artikel