checklist

Investeren in een basisgarderobe

Taal en communiceren

Wanneer je een paar goede basiskledingstukken hebt, die goed zitten en van een goede kwaliteit zijn, zul je hier steeds weer naar grijpen.

Heb je eenmaal welbewust gekozen voor een kledingstijl die bij je past, dan is het daarna zaak te investeren in een kwalitatief goede basisgarderobe. Kwaliteit verdient zichzelf door de jaren heen altijd terug. Consequent uitgaan van een sterke, kwalitatief goede basis en daarop steeds verder combineren verleent je rust en duidelijkheid en een plezierige ondersteuning in je dagelijks functioneren.

Een van de basisvragen bij de aanschaf van je garderobe is:

Hoe haal ik uit elk kledingstuk het meeste voordeel?

Optimaal combineren vanuit een relatief kleine basisgarderobe is het antwoord. Goed combineren heeft niets te maken met een grote hoeveelheid kleding in de kast. Integendeel zelfs! Met een goede, beperkte basis van enkele jasjes, pantalons en rokken valt creatiever te combineren dan met een kast vol diverse kleding, waarin je door de bomen het bos niet meer ziet.

Zeven tips

  1. Investeer welbewust in een goede basis van enkele mooie combi’s of pakken en vul die aan met mooie pulli’s, shirts en accessoires in sprankelende combinatiekleuren.
  2. Start vanuit één of twee van je mooiste basiskleuren.
  3. Bepaal je budget voor de komende tijd en plan daarop de opbouw van je garderobe.
  4. Neem de tijd om je garderobe op te bouwen. Alles in één keer willen aanschaffen kan leiden tot miskopen.
  5. Besteed vooral aan de aanschaf van je belangrijkste basiskledingstukken – jasje(s), pantalon(s), rok(ken) – de nodige tijd en aandacht om deze ook echt goed aan te schaffen.
  6. Overweeg – wanneer je niet goed kunt slagen in kleuren, modellen en/of pasvorm – enkele belangrijke basisstukken te laten maken. Een maatpantalon bijvoorbeeld verdient zichzelf absoluut terug.
  7. Vul je garderobe ieder seizoen aan met een paar mode-items. Besteed hier niet al te veel geld aan, want ze zijn vergankelijker dan je basisgarderobe.

Zes basisstijlen voor kleding
Dresscodes
Ontwikkel je voelsprieten
Boek: Innerlijk talent, uiterlijke presentatie
Training: POWERsecretaresse2

Reageer op dit artikel