checklist

Laat je cv voor je werken

Taal en communiceren

Je cv is een belangrijke ambassadeur voor jou om werk te vinden. Het heeft als doel dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek.

Topprioriteit: analyseer de vacature
Vóórdat je je cv maakt, moet je eerst weten wat de functie exact inhoudt. En één ding is zeker:

Je komt niet precies te weten wat een functie inhoudt  door alleen de vacaturetekst door te nemen.

Valkuil: aannames
De valkuil is namelijk dat je tijdens het lezen aannames maakt, over het werk en over het bedrijf. Of dat jij precies denkt te weten wat er van jou gevraagd wordt, zonder enige check. Door je cv aan te passen met ‘verkeerde’ ideeën over de functie, ontstaat er geen goede match. En je cv belandt al snel op de nee-stapel.

Zo pak je het wél aan:
De enige manier om erachter te komen of je aannames kloppen, is  ze te checken. Dat doe je zo:

1. Analyseer de vacature
Je analyseert de vacature op vijf niveaus. Per niveau beantwoord je de volgende vragen. Schrijf je antwoorden op. Staan een antwoord niet in de vacature? Dan wordt dat een vraag.

1. Bedrijf

  • Wat voor type bedrijf is het? Wat voor diensten of producten levert het?
  • Hoeveel mensen werken er? Welke plek neemt de afdeling in in het bedrijf? Hoe is de werksfeer? Wat valt er te zeggen over de toekomst van het bedrijf?

2. Functie

  • Wat zijn de taken, wat ga jij doen? Wat zijn je verantwoordelijkheden?
  • Hoe groot is het team? Wat is het doel van de afdeling, wat willen ze bereiken? Hoe is de vacature ontstaan?

3. Eisen

  • Wat zijn de opleidingseisen? Welke ervaring wordt gevraagd? Welke persoonlijke kwaliteiten? Wat zijn eisen, wat wensen of voorkeuren? Welke eisen worden er vermoedelijk niet genoemd?

4. Arbeidsvoorwaarden

  • Wat voor dienstverband wordt aangeboden? Zijn er loopbaanmogelijkheden? Studiemogelijkheden?

5. Hoe solliciteren?

  • Wie kun je benaderen voor informatie? Tot wanneer kun je solliciteren? Aan wie stuur je je cv en sollicitatiebrief? Wat ontbreekt nog aan informatie?

2. Neem contact op met de werkgever/recruiter
Elke onduidelijkheid of elk ontbrekend antwoord op een vraag van jou, wordt een vraag waar je antwoord op moet zien te krijgen.

Een voorbeeld: Er worden geen eisen voor de functie genoemd. Dit vorm je om tot de vraag ‘Zijn er eisen verbonden aan de functie? Zo ja, welke?’

Vind antwoord op je vragen in twee stappen

  1. Probeer eerst zelf je antwoord te vinden. Dat kun je doen via de bedrijfswebsite, via social media (denk aan Facebook, BeKnown) en via vrienden/bekenden/(oud-)collega’s. Stel geen vragen waarop je het antwoord ook via de normale kanalen te weten kunt komen. Dat staat niet professioneel.
  2. Maak een top-5 van de vragen die je wilt bespreken. Stel daarin zeker ook inhoudelijke vragen over het werk en het bedrijf. Neem nu contact op met de contactpersoon van het bedrijf.

Lees in het artikel ‘Contact opnemen voordat je solliciteert’ hoe je het beste contact kunt leggen met de werkgever/recruiter.

Bron: Monsterboard.nl

Solliciteren: een lijstje met dont’s
Solliciteren ‘onder je niveau’: hoe doe je dat?
Solliciteren via social media: vijf tips
Boek: Solliciteren… doe je zo!
Training: Optimaal communiceren voor een vlekkeloze samenwerking

Reageer op dit artikel