nieuws

Baas leest steeds vaker je e-mail

Taal en communiceren

Pas op met wat je op je werk e-mailt. Eenderde van de grote Amerikaanse en Engelse bedrijven huurt mensen in om de e-mail van werknemers te lezen. De ondernemingen willen namelijk voorkomen dat gevoelige informatie op straat komt te liggen.

Pas op met wat je op je werk e-mailt. Eenderde van de grote Amerikaanse en Engelse bedrijven huurt mensen in om de e-mail van werknemers te lezen. De ondernemingen willen namelijk voorkomen dat gevoelige informatie op straat komt te liggen.

Uitlekken

Dit blijkt uit onderzoek van Proofpoint, schrijft Security.nl. Meer dan eenderde van de ondervraagde bedrijven had te maken met het uitlekken van vertrouwelijke of genante informatie.

Buitenlandse bedrijven


‘Waar men zich vooral druk om maakt is vertrouwelijke of gevoelige informatie die wordt verstuurd’ zegt Gary Steele van Proofpoint. Bedrijven willen voornamelijk de financiële gegevens en identiteit van hun klanten beschermen. Welke sites werknemers bezoeken, vinden de werkgevers minder belangrijk. Werknemers hebben vaak geen idee dat hun e-mail door de werkgever wordt onderschept en gelezen.

Dus pas op: big brother is watching you!

Reageer op dit artikel