nieuws

Beste teamspeler is een pietje-precies

Taal en communiceren

Werknemers die systematisch werken en zich aan een duidelijke planning houden, kortom de pietjes-precies, zijn de beste teamspelers. Dat concludeert Miranda Peeters in haar proefschrift, dat zij gisteren aan de Technische Universiteit Eindhoven verdedigde.

Werknemers die systematisch werken en zich aan een duidelijke planning houden, kortom de pietjes-precies, zijn de beste teamspelers. Dat concludeert Miranda Peeters in haar proefschrift, dat zij gisteren aan de Technische Universiteit Eindhoven verdedigde.

Team

Peeters onderzocht hoe een team het beste kan worden samengesteld. Zij kwam erachter dat hoe meer pietjes-precies er in een team zitten, hoe beter de resultaten zijn.
 
Zij werken systematischer, planmatiger en stellen duidelijke doelen. Daardoor worden er volgens Peeters betere resultaten geboekt. De creativiteit of emotionele stabiliteit van de onderzochte werknemers lijkt voor een goed werkproces er minder toe te doen.
 
Gezellig
 
Beter een nauwgezette collega dus dan een gezellige en sociaal vaardige. Tegenover Omroep Brabant erkende de promovenda wel dat pietjes-precies behoorlijke zeurkousen kunnen zijn. ‘Maar dat zijn dus wel zeurkousen die hun werk op tijd afkrijgen’, aldus Peeters.

Reageer op dit artikel