nieuws

Een motiverende presentatie

Taal en communiceren

Ga je een presentatie geven voor collega’s over een nieuwe manier van werken? Een goede presentatie is afhankelijk van opzet, presentatie en samenvatting. Maak je presentatie een succes met deze driestappenformule.

Ga je een presentatie geven voor collega’s over een nieuwe manier van werken? Een goede presentatie is afhankelijk van opzet, presentatie en samenvatting. Maak je presentatie een succes met deze driestappenformule.

1. Opzet
Zorg voor een pakkende inleiding. Start een verhaal, zorg voor een sprekend voorbeeld, het oordeel van een deskundige of een interessante vraag. Daarna vertel je de luisteraars onmiddellijk wat het voor hen betekent. Heeft je boodschap de juiste toon, dan blijft de luisteraar geboeid. Zo niet, dan haakt hij af. Als laatste motiveer je je luisteraars met drie punten die je boodschap ondersteunen. Niet meer, want dat is voor de luisteraars niet meer te onthouden.

2. Presentatie
Illustreer je drie punten met persoonlijke ervaringen, oordelen van anderen of citaten die de bruikbaarheid van het product of de dienst bevestigen en je verhaal ondersteunen.

3. Samenvatting
Herhaal je drie punten nog eens, maar dan kort. Vertel de luisteraars hoe zij mee kunnen doen en sluit af met het meest overtuigende argument om de nieuwe manier van werken in te voeren. 


 

Reageer op dit artikel