nieuws

Een op drie werknemers doet aan voetbalpool

Taal en communiceren

Doe je ook mee aan een voetbalpool op je werk? Het maakt het kijken wel wat interessanter. Eén op de drie Nederlandse werknemers doet mee met een WK-voetbalpool op het werk. Dat is minder dan twee jaar geleden tijdens het EK voetbal in Portugal.

In 2004 bleek uit een zelfde onderzoek dat maar liefst 44 procent van de werknemers meedeed aan een voetbalpool op werk.

2 miljoen werknemers

Een derde van de werknemers doet dus mee in de pools, 37 procent van de werknemers geeft aan dat het wel in hun bedrijf gebeurt, maar dat ze er zelf niet aan meedoen. Drie op de tien zeggen dat helemaal niemand in zijn bedrijf gokt op voetbaluitslagen. Dit blijkt uit een opiniepeiling van Monsterboard.nl onder ruim 700 werknemers. Afgezet tegen de beroepsbevolking, betekent dit dat momenteel ruim 2 miljoen werknemers een gokje wagen in hun bedrijf. De werkplek lijkt daarmee de ideale plaats om dit soort voetbalpools te organiseren.

Nederland-Ivoorkust


Vanavond om 18.00 uur speelt het Nederlands elftal tegen Ivoorkust. Wie zal er winnen?

Reageer op dit artikel