nieuws

Even snel een kaartje

Taal en communiceren

Verjaardag vergeten? Snel snel even een kaartje versturen via de e-mail om het goed te maken lijkt de beste oplossing. Toch wordt een handgeschreven wenskaart meer gewaardeerd.

Verjaardag vergeten? Snel even een kaartje versturen via de e-mail om het goed te maken lijkt de beste oplossing. Toch wordt een handgeschreven wenskaart meer gewaardeerd.

Tegenwoordig stuur je net zo makkelijk een digitaal kaartje om iemand te feliciteren of te groeten. Het scheelt je een postzegel en de kaart komt vijf minuten na versturen al aan op de plaats van bestemming. Toch vinden de meeste Nederlanders een persoonlijke, per post gestuurde kaart de beste manier om te laten zien dat iemand belangrijk voor je is.

Onvervangbaar?
Dit blijkt uit een onderzoek van Motivaction International naar het communicatiegedrag van Nederlanders. Ruim 1500 mensen deden mee aan dit onderzoek. Van de ondervraagden zegt 86 procent een persoonlijke kaart meer te waarderen. Driekwart vindt een handgeschreven kaart niet vervangbaar door een sms’je of een e-card. Maar er zijn natuurlijk ook redenen om een digitale wenskaart te sturen. Er zijn hele leuke e-cards. Je vindt er een aantal op managementsupport.nl > tools > personeelszaken

Reageer op dit artikel