nieuws

Gouden regels

Taal en communiceren

Vind je presenteren moeilijk? Hoeft niet als je een paar ‘gouden regels’ in je oren knoopt: nooit langer dan een uur; maximaal 10 bladzijden; altijd gericht op het aangaan van een dialoog. Dat zijn drie gouden regels voor het houden van een presentatie. Maar we hebben nog een paar tips om een succesvolle prestentatie te houden.

Vind je presenteren moeilijk. Hoeft niet als je een paar ‘gouden regels’ in je oren knoopt: nooit langer dan een uur, maximaal 10 bladzijden, en altijd gericht op het aangaan van een dialoog. Dat zijn drie gouden regels voor presenteren. Maar we hebben nog een paar tips om een succesvolle presentatie te houden:

– Wees duidelijk over het doel van de bijeenkomst.

– Vat het verhaal samen op één A4’tje in maximaal vijf of zes ‘headlines’.

– Zet op de rest van de pagina’s achterliggende (kloppende) cijfers en data.

– Maak een van de headlines tot het probleem dat je aan je toehoorders wilt voorleggen.

– Weg met de spreadsheets, vertel een verhaal.

Reageer op dit artikel