nieuws

Handboek zakelijk Engels

Taal en communiceren

In het nieuwe Handboek zakelijk Engels vind je niet alleen alles over corresponderen, maar ook over rapporten schrijven, telefoneren, presentaties maken, vergaderen en communicatie met de buitenwereld.

Handboek zakelijk Engels

In het nieuwe Handboek zakelijk Engels vind je niet alleen alles over corresponderen, maar ook over rapporten schrijven, telefoneren, presentaties maken, vergaderen en communicatie met de buitenwereld.
Alles wat je wilt weten over Engels taalgebruik staat in dit handboek. Een personeelsadvertentie opstellen in het Engels? In het boek vind je praktische tips en voorbeelden. Verder bijvoorbeeld vergadertaal, een vergadering beleggen, agendapunten in het Engels. Of een praatje maken in het Engels, mensen aan elkaar voorstellen, uit eten gaan, afscheid nemen. Te veel om op te noemen.
Deel I gaat over Engels op de werkvloer, deel II behandelt taalkundige valkuilen, deel III brengt adviezen over stijl en in deel IV staan enkele nuttige adressen en websites. Dat laatste deel is een beetje mager, maar verder is dit een uitstekend naslagwerk voor dagelijks gebruik van het Engels.

Handboek zakelijk Engels (Andrew en Astrid Baxter). Sdu, Den Haag, 2004. ISBN 9012105501, prijs 21,50 euro. 

Reageer op dit artikel