nieuws

Help… Jansen gaat door het lint

Taal en communiceren

‘Onderzoekers’ van een bekende printer- en kopieermachinegigant hebben ‘onderzocht’ wat de belangrijkste oorzaken zijn van woedeuitbarstingen op het werk. Volgens de printergigant zijn zinloze vergaderingen één van de grootste woede-opwekkers. Ook een beroerde kantoorinrichting is voor sommige mensen blijkbaar reden om maar door het lint te gaan.

‘Onderzoekers’ van een bekende printer- en kopieermachinegigant hebben ‘onderzocht’ wat de belangrijkste oorzaken zijn van woedeuitbarstingen op het werk. Volgens de printergigant en tonergrossier zijn zinloze vergaderingen één van de grootste woede-opwekkers. Verder blijken een beroerde kantoorinrichting en onvindbare documenten ook een reden voor razende werknemers om door het lint te gaan.

Deze driftbuien, ook wel ‘office rages’ genoemd, worden doorgaans afgereageerd op bureaus, pennen, nietmachines, rollen plakband, koffieautomaten, collega’s en computerschermen, en… heel toevallig, ook op printers, hoogstwaarschijnlijk van hetzelfde merk als de firma die het onderzoek heeft laten uitvoeren. 

Daarnaast zegt 46 procent van de ondervraagden zich te ergeren aan onbeschoftheid, terwijl 36 procent zich kapot ergert aan ‘politieke spelletjes’.
Twee derde van de ondervraagden gaf aan zelf wel eens door het lint te zijn gegaan op de werkvloer.

Bron: Zibb.nl

Reageer op dit artikel