nieuws

Het mooiste woord: desalniettemin

Taal en communiceren

Het woord desalniettemin komt uit onderzoek naar voren als het mooiste woord van het Nederlands. De woorden fluweel, ooievaar, vlinder en melancholie scoorden ook hoog.

Het woord desalniettemin komt uit onderzoek naar voren als het mooiste woord van het Nederlands. De woorden fluweel, ooievaar, vlinder en melancholie scoorden ook hoog.

Welk Nederlands woord is het mooist? Om dat uit te vinden, deden de redacties van het tijdschrift Onze Taal en de e-mailnieuwsbrief Taalpost een oproep, waar 1500 lievelingswoorden uit tevoorschijn kwamen. Winnaar is het woord desalniettemin. Dat werd in totaal 16 keer genoemd. Andere woorden die vaak voorkwamen, waren fluweel (11 keer), ooievaar, vlinder (10 keer), bollebozen, dommelen, melancholie (9 keer), konijn, kabbelen, lanterfanten, slampamper en wielewaal (8 keer).

Het onderzoek naar mooie woorden is voorlopig nog niet afgerond. Op de website van Onze Taal kun je deelnemen aan een nieuw onderzoekje. In een toets kies je van een tiental paren woorden steeds de mooiste. Na de toets kun je zien welke woorden het hoogst scoren.

Reageer op dit artikel