nieuws

Informeel Engels

Taal en communiceren

Zakelijke brieven in het Engels zijn vaak minder formeel dan Nederlandse. Er wordt minder gebruikgemaakt van vaste formules uit de oude doos. Woorden als ‘hereby’, ‘hererwith’, en ‘thereby’ klinken bijvoorbeeld in het Engels erg ouderwets en officieel. Een paar voorbeelden om formele woorden te vervangen door informele.

Zakelijke brieven in het Engels zijn vaak minder formeel dan Nederlandse. Er wordt minder gebruikgemaakt van vaste formules uit de oude doos. Woorden als ‘hereby’, ‘hererwith’, en ‘thereby’ klinken bijvoorbeeld in het Engels erg ouderwets en officieel. Een paar voorbeelden om formele woorden te vervangen door informele.

Het eerstgenoemde werkwoord kun je met een gerust hart vervangen door het tweede:
assemble: put together
assist: help out
avoid: get out of
disintegrate: fall apart
eliminate: get rid of
to be engaged: to be busy
inspect: look over
investigate: look into
observe: look at
obtain: get
postpone: put off
request, enquire: ask
suggest: put forward
survive: come through

 

Reageer op dit artikel