nieuws

Megajobs start televisiezender

Taal en communiceren

De vacaturesite MegaJobs is deze week een televisiezender begonnen: Megajobs-TV. Het is een commercieel, Nederlands themakanaal over `alles wat met werk te maken heeft`. De uitzendingen worden grotendeels gefinancierd door het bedrijfsleven.

De vacaturesite MegaJobs is deze week een televisiezender begonnen: Megajobs-TV. Het is een commercieel, Nederlands themakanaal over `alles wat met werk te maken heeft`. De uitzendingen worden grotendeels gefinancierd door het bedrijfsleven.

Werkjournaal

De zender zendt programma`s uit als het `werkjournaal`, interviews en reportages over bedrijfstakken, opleidingen, beroepen en ondernemingen. Megajobs-TV begint met proefuitzendingen op internet. In juli wil het kanaal de satelliet op, waar het een frequentie kan delen met een Franse zender.

Tijd is rijp

`En we voeren gesprekken met kabelaars`, zegt Eric Bremer, directeur van MegaJobs. `Rond de zomer worden we waarschijnlijk in de uitgebreidere digitale tv-pakketten van kabelmaatschappijen opgenomen.` MegaJobs werkt samen met televisieproductiebedrijf ASTC. Bremer mikt op `iedereen die zich oriënteert op de arbeidsmarkt`. Hij denkt dat de tijd nu rijp is voor zijn nieuwe zender: `De arbeidsmarkt trekt weer aan. Op onze Nederlandse website staan nu 70.000 vacatures. Dat is minstens het dubbele van vorig jaar.`

Reageer op dit artikel