nieuws

Nieuw Groen Boekje in 2005

Taal en communiceren

In oktober 2005 komt er weer een nieuw Groen Boekje, de woordenlijst voor de spelling van het Nederlands. Er staan geen nieuwe spellingvoorschriften in, maar misschien wordt wel een van de regels voor de tussen-n aangepakt.

In oktober 2005 komt er weer een nieuw Groen Boekje, de woordenlijst voor de spelling van het Nederlands. Er staan geen nieuwe spellingvoorschriften in, maar misschien wordt wel een van de regels voor de tussen-n aangepakt.

Elke tien jaar verschijnt een nieuwe druk van het Groene Boekje. Daarin worden bijvoorbeeld wel nieuwe woorden toegevoegd, maar in principe geen nieuwe regels. Toch lijkt één regel aangepast te worden.

Het gaat om de uitzonderingsregel die zegt dat er geen tussen-n komt als het eerste deel van een samenstelling een diernaam is en het tweede deel een plantkundige aanduiding. Dat is bijvoorbeeld het geval bij paardebloem en kattekruid. Op die regel is de afgelopen tien jaar veel kritiek gekomen. Misschien wordt het dus voortaan weer paardenbloem en kattenkruid.

Reageer op dit artikel