nieuws

Online hulp bij buitenlandse werkwoorden

Taal en communiceren

Soms kun je niet meer op de juiste vorm van een werkwoord in een vreemde taal komen. Is het ‘she meant’ of ‘she meaned’? Zeg je ‘nous envoyons’ of ‘nous envoions’? ‘Schliessen’ of ‘schließen’? Op internet kun je in 24 talen werkwoorden vinden met hun vervoeging.

Soms kun je niet meer op de juiste vorm van een werkwoord in een vreemde taal komen. Is het ‘she meant’ of ‘she meaned’? Zeg je ‘nous envoyons’ of ‘nous envoions’? ‘Schliessen’ of ‘schließen’? Op internet kun je in 24 talen werkwoorden vinden met hun vervoeging.

Werkwoorden in een vreemde taal geven vaak problemen. Je bent in de ene taal ook beter dan in de andere. Engelse werkwoorden zijn berucht, maar ook bij Franse of Duitse zit vaak een addertje onder het gras.

Wil je hulp bij de werkwoorden in een brief in een vreemde taal? Op de site van Logos kun je werkwoorden in 24 talen vinden, van Frans tot Zweeds, van Pools tot Slowaaks, maar ook Arabisch en Thais.

Reageer op dit artikel