nieuws

Sars, taal van het jaar drie

Taal en communiceren

Sars, isokorven, pestkip, ophokgebod, deflatiedraak: het zijn enkele woorden die in 2003 voor het eerst in de krant stonden. ‘Taal van het jaar drie’ heeft ze voor je op een rij gezet.

Sars, isokorven, pestkip, ophokgebod, deflatiedraak: het zijn enkele woorden die in 2003 voor het eerst in de krant stonden. ‘Taal van het jaar drie’ heeft ze voor je op een rij gezet.

De meeste van deze woorden zullen het woordenboek niet halen. Van Dale heeft ze echter wel in een boek verzameld: ‘Taal van het jaar drie, Kroniek van het Nederlands in 2003’. Van Dale vult daarmee de serie van Taal van de jaren nul, één en twee aan. De hoofdredacteur van het boek, Ton van den Boon, gunt je een terugblik op de maatschappelijke ontwikkelingen die 2003 kenmerken.

Bestellen
Het boek kun je niet in de boekhandel kopen maar uitsluitend bestellen door – voor uiterlijk 15 november – € 12,- over te maken op rekening 4265902 van Onze Taal in Den Haag. Vermeld daarbij ‘jaar drie’ en je adres. Medio december krijg je het boek dan, zonder verdere kosten, toegestuurd.

Reageer op dit artikel