nieuws

Spaties te veel

Taal en communiceren

Schrijf jij lees plezier of leesplezier? Route beschrijving of routebeschrijving? In het Nederlands moeten samengestelde woorden gewoon aan elkaar geschreven worden. Er is dus geen enkele reden om een spatie in te voegen bij deze woorden. Het Platform Signalering Onjuist Spatiegebruik doet wat aan dit probleem.

Schrijf jij lees plezier of leesplezier? Route beschrijving of routebeschrijving? In het Nederlands moeten samengestelde woorden gewoon aan elkaar geschreven worden. Er is dus geen enkele reden om een spatie in te voegen bij deze woorden. Het Platform Signalering Onjuist Spatiegebruik doet wat aan dit probleem.

Het platform Signalering Onjuist Spatiegebruik (SOS) probeert de spatie-ontwikkeling een halt toe te roepen. Met behulp van de website wil de SOS alle taalgebruikers wijzen op de veelgemaakte fout in samenstellingen, om ze op die manier bewuster met deze regel uit de Nederlandse taal om te laten gaan. Alle taalregels staan op de site van SOS, evenals foute voorbeelden.

Reageer op dit artikel