nieuws

Vier uur per dag e-mailen

Taal en communiceren

Even een mailtje sturen aan die vriendin. Of even je familie mailen over kerst. En natuurlijk de zakelijke mail. De e-mail domineert de werkdag. Meer dan de helft van de werknemers besteedt dagelijks meer dan twee uur aan het lezen en reageren op e-mail.

Even een mailtje sturen aan die vriendin. Of even je familie mailen over kerst. De e-mail domineert de werkdag. Meer dan de helft van de werknemers besteedt dagelijks meer dan twee uur aan het lezen en reageren op e-mail.

Voor 15 procent is het gebruik van e-mail zelfs toegenomen tot vier uur, een halve werkdag. Dit blijkt uit een enquête van computerbeveiliger Symantec. De steekproef is gehouden onder 1700 werknemers van grote bedrijven in Europa.

Verslaafd
Driekwart vindt e-mail verslavend en 21 procent zegt daadwerkelijk verslaafd te zijn. Zij zoeken dwangmatig contact met hun e-mail en raken lichtelijk in paniek als ze geen toegang krijgen tot hun inbox, aldus de onderzoekers. De e-mailverslaving verlengt bovendien de werkdag. De meeste werknemers controleren voor 09.00 uur ’s ochtends en na 17.00 uur ’s middags hun zakelijke e-mail. Bovendien loopt nog eens 34 procent bij het opstaan en 30 procent voor het naar bed gaan zijn inbox langs. Bijna driekwart kijkt ook buiten kantoor en buiten werksituaties naar zijn zakelijke elektronische post.

Groei
Uit het woensdag gepubliceerde onderzoek van Symantec blijkt dat het digitale postverkeer sterk groeit. Het aantal e-mails van de ondervraagden is in de afgelopen twaalf maanden met gemiddeld 47 procent toegenomen.

Reageer op dit artikel