nieuws

Wat weet jij van Vlaanderen en Nederland?

Taal en communiceren

Wat weten Vlamingen over Nederland en wat weten Nederlanders over Vlaanderen? Wat betekent solden? Wat is een waterkonijn? Wat is een duppie en wat betekent pedis? Doe de test van Taalschrift en kijk hoeveel je weet over Vlaanderen of Nederland.

Wat weten Vlamingen over Nederland en wat weten Nederlanders over Vlaanderen? Wat betekent solden? Wat is een waterkonijn? Wat is een duppie en wat betekent pedis? Doe de test van Taalschrift en kijk hoeveel je weet over Vlaanderen of Nederland.

Op de site van Taalschrift vind je dertig vragen over Vlaanderen en dertig over Nederland. Er zijn vragen over staatsinrichting, Vlaamse en Nederlandse schrijvers, over bekende Vlamingen en Nederlanders en over typisch Vlaamse of Nederlandse woorden. Als je de volledige test hebt doorlopen, krijg je je score en de juiste antwoorden.

Maak de test op de site van Taalschrift (rechterbalk, onder Quiz).

 

Reageer op dit artikel