nieuws

Werknemers nemen initiatief tot hulp

Taal en communiceren

Veel werknemers hebben hun baas benaderd over een gift voor de slachtoffers van de tsunami in Azië. Naar aanleiding daarvan besloten veel bedrijven geld en kennis in te zetten.

Veel werknemers hebben hun baas benaderd over een gift voor de slachtoffers van de tsunami in Azië. Naar aanleiding daarvan besloten veel bedrijven geld en kennis in te zetten.

Een Heerlense postbode stuurde zijn baas Peter Bakker van TNT Post een e-mail met de suggestie alle Nederlandse medewerkers verlof te laten inleveren voor de slachtoffers. Bakker nam die suggestie over en reserveerde bovendien 1,5 miljoen euro voor logistieke hulp.

Meer bedrijven besloten na een aanzet van medewerkers om de mensen in Azië te helpen. Unilever en Philips verdubbelden de inleg van werknemers. Unilever stort dat geld op giro 555, Philips start zelf projecten voor medische voorzieningen. De werknemers van KLM verkopen KLMCargo Kalenders, werknemers van Fortis bakken oliebollen. De Indiase werknemers van ING schenken hun dagsalaris en hun organisatie stortte 1 miljoen dollar extra op de bankrekening van hulporganisaties die in India actief zijn.

Reageer op dit artikel