nieuws

Conflict met de baas? 4 tips om het op te lossen

Taal en communiceren

Hoe je het ook wendt of keert: de sleutels van jouw toekomst liggen in handen van je baas. Als je met hem in de clinch ligt heeft dat absoluut gevolgen voor je carrière. Het mooiste is natuurlijk als je weer samen door één deur kunt. Conflict met de baas? 4 tips om het op te lossen.

Hoe je het ook wendt of keert: de sleutels van jouw toekomst liggen in handen van je baas. Als je met hem in de clinch ligt heeft dat absoluut gevolgen voor je carrière. Het mooiste is natuurlijk als je weer samen door één deur kunt. Conflict met de baas? 4 tips om het op te lossen.

  1. Praat erover, maar niet met je collega’s. Plan met je baas op een goed moment een gesprek onder vier ogen. Vertel wat je dwarszit, maar luister ook naar zíjn verhaal. Loopt het gesprek op niets uit? Recht je rug en accepteer de uitkomst.
  2. Vat het niet persoonlijk op. Bedenk wat hij allemaal wél voor je heeft gedaan en hoe de samenwerking ooit was. Die was misschien zo slecht nog niet.
  3. Stort je op je werk en verras je baas met je prestaties. Grote kans dat alles weer goed komt.
  4. Realiseer je dat je baas niet bij jou om excuses komt vragen dus is het aan jou om dat te doen. Hangt je carrière aan een zijden draadje? Zet dan je trots opzij en bied je verontschuldigingen aan. Dan heb jij de eerste stap gezet naar een (hopelijk) zonnige toekomst op je werk.

 

Reageer op dit artikel