nieuws

Nederlandse werknemers kennen (bijna) geen taboe

Taal en communiceren

De Nederlandse bedrijfscultuur staat te boek als zeer open. Collega’s blijken onderling weinig taboes te kennen en vragen elkaar gerust hoeveel de ander verdient. Zelfs hun seksleven bespreken sommigen gewoon met collega’s, blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank. Maar er zijn grenzen: collega’s vragen elkaar niet om te liegen tegen de baas. Uit het onderzoek kwam […]

De Nederlandse bedrijfscultuur staat te boek als zeer open. Collega’s blijken onderling weinig taboes te kennen en vragen elkaar gerust hoeveel de ander verdient. Zelfs hun seksleven bespreken sommigen gewoon met collega’s, blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank. Maar er zijn grenzen: collega’s vragen elkaar niet om te liegen tegen de baas.

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat Nederlandse werknemers snel een mening hebben over de kledingkeuze van hun collega’s. Een diep decolleté en een te kort rokje worden als minst gepaste kleding voor het werk gezien. Ook een joggingbroek en gympen worden op de werkvloer niet gewaardeerd, terwijl een spijkerbroek met scheuren juist wél kan; slechts 6 procent van de respondenten geeft aan dat dit níet kan.

Hoewel werknemers ordinaire kleding niet gepast vinden, geeft 72 procent van de deelnemers aan het onderzoek aan dat ze hun collega niet zouden wijzen op hun foute kledingkeuze.

Reageer op dit artikel