nieuws

In 5 stappen naar het juiste salaris

Taal en communiceren

Veel mensen vinden onderhandelen over het salaris eng of weten niet goed hoe ze het moeten aanpakken. Een goede voorbereiding is daarom het halve werk. Uitzendbureau Young Capital geeft vijf tips.

In 5 stappen naar het juiste salaris

Onderhandelen over je salaris

1. Wat ben je waard?

Om tot een reële salariseis te komen, moet je weten wat je waard bent. Je waarde hangt af van je opleiding, ervaring, leeftijd, vaardigheden, de precieze functie-inhoud, de mate waarin je vervangbaar bent en de arbeidsmarktsituatie. Vergelijk je salaris met dat van anderen met soortgelijke werkervaring.

2. Bepaal je eisen van tevoren

Bedenk van tevoren wat je uit de onderhandelingen wilt halen. Zonder goede voorbereiding heeft onderhandelen geen zin. Bepaal je ondergrens en je openingsbod, maar blijf wel reëel.

3. Volg een strategie tijdens het gesprek

Bepaal aan de hand van je eisen welke strategie je gaat toepassen. Denk niet alleen aan jezelf maar ook aan degene met wie je gaat onderhandelen. Probeer van tevoren een inschatting te maken van de onderhandelingsstijl van je gesprekspartner. Zorg dat je argumenten aansluiten bij zijn belangen en doelstellingen.

4. Durf te onderhandelen

Kom met sterke argumenten en voorbeelden die je van tevoren hebt verzameld. Zo weet je (potentiële) werkgever gelijk dat je je huiswerk hebt gedaan en dat je weet waar je over praat. Het is verstandig om je argumenten te doseren, als je gelijk je hele strategie weggeeft ben je je onderhandelingspositie snel kwijt. Laat je niet afschepen en kom met een tegenbod.

5. Dubbelcheck voordat je een handtekening zet

Als je besluit akkoord te gaan, zal de werkgever alle gemaakte afspraken op papier zetten. Lees je contract en je arbeidsvoorwaarden helemaal door voordat je de handtekening eronder zet. Check of echt alle afspraken die jullie gemaakt hebben op papier staan en laat ouders of vrienden het ook even doornemen.

Over Young Capital

Young Capital is een uitzendbureau dat hoogopgeleid jong talent verbindt met bedrijven. Het bedrijf is gespecialiseerd in e-recruitment.

Trendonderzoek 2015

In ons Trendonderzoek 2015 onder secretaressen en assistenten gingen we ook kort in op salaris en arbeidsvoorwaarden. De resultaten hiervan verschijnen in ons decembernummer, en worden toegelicht op het congres Get Connected, Management Support Live op 12 november.

Lees ook: Geen salarisverhoging? 10 alternatieven

 

Reageer op dit artikel