nieuws

9 grote kantoorergernissen

Taal en communiceren

Luidruchtige collega’s, deadlines waar niemand zich aan houdt, falende computers, onbegrijpelijke e-mails… het zijn kantoorergernissen die we allemaal herkennen. Even lekker klagen mag best een keer. Management Support zet daarom een lijstje met negen kantoorergernissen op een rij.

9 grote kantoorergernissen

Dat niemand ooit het printerpapier bijvult als het op is.

Jij bent altijd degene die er een nieuw pak papier in moet doen, waarop er eerst vijftien achterstallige printopdrachten uit komen rollen (waaronder een heel boekwerk) en je een half uur later pas je eigen printje ertussenuit kunt vissen.

Luide telefoongesprekken of privé-gesprekken moeten aanhoren.

Allemaal prima, maar niemand hoeft te weten dat je zoontje last heeft van rare uitslag of dat je niet naar dat ene restaurant wilt omdat het eten daar de laatste keer heel vies was. Houd dat soort zaken lekker privé en val je collega’s er niet mee lastig.

Collega’s die weigeren toe te geven dat ze een fout hebben gemaakt.

Waarop jij vervolgens het probleem kunt oplossen. Of collega’s die überhaupt hun verantwoordelijkheden niet nemen en klusjes die ze niet afkrijgen voor het weekend gewoon laten liggen, zodat jij ze maandag moet oppakken.

Onaangename luchtjes.

Bijvoorbeeld van de roker die aan het blok tegenover je zit en die na iedere rookpauze een walm van verschaalde rook met zich meebrengt. Of van die collega die om drie uur ’s middags altijd Cup a Soup neemt, met kerriesmaak. Of de collega die haar schoenen uittrekt en vervolgens iedereen bedwelmd met een enorme zweetgeur. Noem maar op: vieze luchtjes in overvloed.

Collega’s die praten in zakelijke clichés.

Nee, je mag dit niet tegen me aanhouden. En ik wil deze taak niet op mijn bordje, want mijn bordje is al vol genoeg. We gaan het ook niet over de schutting gooien, dus je doet het maar lekker zelf.

Deadlines waar niemand zich aan houdt.

Je hebt in het projectteam toch duidelijk deadlines op papier gezet, maar vervolgens komt er op de afgesproken datum niets binnen. Het eerste antwoord op je reminder-mail volgt pas twee dagen later, en dan is het alleen maar een bericht om te laten weten dat het stuk er echt aan komt. Morgen. Want ‘ik ben heel druk met andere zaken op het moment’.

Irritante geluiden.

Mensen die op hun toetsenbord typen alsof ze te maken hebben met een ouderwetse typemachine: het zou verboden moeten worden. Hetzelfde geldt voor mensen die onsmakelijk kauwend een appel eten of op wortels knagen.

Onbegrijpelijke e-mails.

Je ontvangt een mailtje waarbij je denkt: Wat wil hij hier nou mee zeggen? En dan moet je terugmailen en om verduidelijking vragen en vervolgens blijft het antwoord natuurlijk uit en schiet je nog niet op. Overigens ook heel irritant in de categorie ‘e-mails’: dat je in de cc bent gezet terwijl je geen idee hebt waarom jij hierbij betrokken bent.

Niet-functionerende apparatuur.

De telefoon schakelt niet door. Je Google Drive weigert te synchroniseren. Dat ene programma start niet op. De server ligt eruit. De helpdesk stuurt je met een kluitje in het riet: ‘We hebben er een melding van gemaakt’. En het gebeurt ook nog eens ALTIJD op het moment dat je vier deadlines tegelijk hebt.

Meer kantoorergernissen?

Heb je ook een kantoorergernis die je met ons wilt delen? Laat dan een reactie achter en wie weet volgt er binnenkort wel een deel 2 met kantoorergernissen.

Reageer op dit artikel