vraag & antwoord

Als ik in een e-mail verwijs naar de inhoud van de bijlage is dan de formulering ‘in bijlage de conceptagenda’ correct?

Taal en communiceren

Het kan, maar je kunt het ook korter omschrijven, waardoor de verwijzing net iets duidelijker wordt. Een gebruikelijke manier om ‘bijlagen’ aan te geven in je brief of mail is door middel van een dubbele punt. Je laat lidwoorden en dergelijke zo veel mogelijk weg en vermeldt alleen de kernwoorden:  Bijlage: conceptagenda.

Het kan, maar je kunt het ook korter omschrijven, waardoor de verwijzing net iets duidelijker wordt. Een gebruikelijke manier om ‘bijlagen’ aan te geven in je brief of mail is door middel van een dubbele punt. Je laat lidwoorden en dergelijke zo veel mogelijk weg en vermeldt alleen de kernwoorden: 
Bijlage: conceptagenda.

Reageer op dit artikel