vraag & antwoord

De naam van onze instelling is Stichting de Reeve. Moet ‘de’ met een hoofdletter of kleine letter?

Taal en communiceren

Voor de schrijfwijze van eigennamen zijn weinig vaste regels. Het hangt er vooral vanaf hoe de naamgever zelf de naam schrijft (bijvoorbeeld in een logo op het briefpapier). Het is bijvoorbeeld ‘De Telegraaf’, maar ‘de Volkskrant’. Als er op je werk geen vaste afspraken bestaan over de schrijfwijze van de naam, is het goed om die met […]

Voor de schrijfwijze van eigennamen zijn weinig vaste regels. Het hangt er vooral vanaf hoe de naamgever zelf de naam schrijft (bijvoorbeeld in een logo op het briefpapier). Het is bijvoorbeeld ‘De Telegraaf’, maar ‘de Volkskrant’.

Als er op je werk geen vaste afspraken bestaan over de schrijfwijze van de naam, is het goed om die met elkaar af te spreken. Dan moet iedereen zich eraan houden.

Met dank aan Bregje De Lannoy-Walemkamp, DeLanWa Training & Tekst – Hoevelaken

Reageer op dit artikel