vraag & antwoord

Hoe maak ik een goede opsomming?

Taal en communiceren

Er zijn twee soorten opsommingen. 1. Opsomming met zinnen. Deze opsomming begint met een streepje, cijfer of letter. Daarna komt het eerste lid: een zin die begint met een hoofdletter en eindigt met een punt. Het volgende lid van de opsomming gaat op dezelfde manier. Voorbeeld: Er moet een zekere mate van overeenstemming zijn. Het management […]

Er zijn twee soorten opsommingen.

1. Opsomming met zinnen. Deze opsomming begint met een streepje, cijfer of letter. Daarna komt het eerste lid: een zin die begint met een hoofdletter en eindigt met een punt. Het volgende lid van de opsomming gaat op dezelfde manier. Voorbeeld:

  • Er moet een zekere mate van overeenstemming zijn.
  • Het management moet voldoende communiceren.
  • Over de besluiten is geen discussie mogelijk.

2. Opsommingen met enkele woorden of gedeelten van een zin. Ook deze opsommingen beginnen met een streepje, cijfer of letter. Dan volgt het eerste lid, dat begint met een kleine letter en sluit met een puntkomma. De volgende onderdelen gaan op dezelfde manier, behalve de laatste. Die eindigt met een punt. Voorbeeld:

  • een goede gezondheid;
  • een optimistische levenshouding;
  • een communicatieve instelling.

Reageer op dit artikel