vraag & antwoord

Hoe schrijf ik een beeldschermtekst?

Taal en communiceren

Voor een beeldschermtekst gelden andere eisen dan voor een papieren tekst. Als je een papieren tekst zonder aanpassingen op internet zet, kun je ervan uitgaan dat de lezer al snel afhaakt, omdat hij wordt afgeschrikt door de grote lappen tekst op het beeldscherm. Voor een beeldschermtekst gelden drie gouden regels:1. Serveer de tekst in hapklare brokken. […]

Voor een beeldschermtekst gelden andere eisen dan voor een papieren tekst. Als je een papieren tekst zonder aanpassingen op internet zet, kun je ervan uitgaan dat de lezer al snel afhaakt, omdat hij wordt afgeschrikt door de grote lappen tekst op het beeldscherm.
Voor een beeldschermtekst gelden drie gouden regels:
1. Serveer de tekst in hapklare brokken. In korte tekstblokken met kernachtige informatie komt de boodschap beter over.
2. Breng gelaagdheid in de tekst aan, zodat de lezer in één oogopslag de informatie vindt die hij zoekt.
3. Gebruik een smalle tekstkolom en kies een lettertype dat geschikt is voor internet.

Reageer op dit artikel