vraag & antwoord

Hoe schrijf ik een goede condoleancebrief naar de familie van een overledene?

Taal en communiceren

In een rouwbrief is het belangrijk dat je persoonlijk schrijft: kies een warme en oprechte toon en vermijd in je brief standaardzinnen en een te formele formulering. Wat het verlies voor de familie betekent en jullie medeleven daarin moet centraal staan. De brief kan vrij kort zijn. Je kunt de familie in de afsluiting sterkte […]

In een rouwbrief is het belangrijk dat je persoonlijk schrijft: kies een warme en oprechte toon en vermijd in je brief standaardzinnen en een te formele formulering. Wat het verlies voor de familie betekent en jullie medeleven daarin moet centraal staan. De brief kan vrij kort zijn. Je kunt de familie in de afsluiting sterkte wensen met het verlies en aanbieden iets voor hen te doen. Let altijd extra goed op de spelling van de naam van de overledene). Als je op ManagementSupport.nl op de trefwoorden ‘gelegenheidsbrief’ en ‘overleden’ zoekt, vind je tips voor het schrijven van een rouw- of gelegenheidsbrief.

Een voorbeeld van een condoleancebrief vind je op de cd-rom Correspondentie Support, te bestellen in de Shop op www.managementsupport.nl.

Reageer op dit artikel