vraag & antwoord

Hoe schrijf ik getallen in woorden?

Taal en communiceren

Geldbedragen in woorden schrijf je aaneen (tweehonderdtweeëntwintig), maar na duizend schrijf je een spatie, bijvoorbeeld vierduizend tweehonderdtweeëntwintig. Miljoen en miljard zijn aparte woorden: drie miljard (dus ook een spatie daarna).Als je een rapport schrijft kun je getallen prima omschrijven met cijfers. In een ‘gewone’, lopende tekst gelden de volgende regels:– je schrijft alle getallen beneden […]

Geldbedragen in woorden schrijf je aaneen (tweehonderdtweeëntwintig), maar na duizend schrijf je een spatie, bijvoorbeeld vierduizend tweehonderdtweeëntwintig. Miljoen en miljard zijn aparte woorden: drie miljard (dus ook een spatie daarna).
Als je een rapport schrijft kun je getallen prima omschrijven met cijfers. In een ‘gewone’, lopende tekst gelden de volgende regels:
– je schrijft alle getallen beneden de twintig in woorden, bijvoorbeeld achttien, negen.
– je schrijft in woorden: de tientallen tot honderd, de honderdtallen tot duizend. In woorden schrijf je de getallen duizend, honderdduizend, miljoen, miljard, bijvoorbeeld vijf miljard, en 22 duizend.

Reageer op dit artikel