vraag & antwoord

Hoe vermeld je een titel op een visitekaartje?

Taal en communiceren

Er zijn verschillende mogelijkheden. Soms vindt men de vormgeving belangrijker dan de regels. In principe krijgen afgekorte titels altijd een punt, ook op een visitekaartje. Een zin of regel begint ook altijd met een hoofdletter, maar je ziet ook wel dat de hoofdletter vervangen wordt door een kleine letter: drs. J. Smit. Wil je het […]

Er zijn verschillende mogelijkheden. Soms vindt men de vormgeving belangrijker dan de regels. In principe krijgen afgekorte titels altijd een punt, ook op een visitekaartje. Een zin of regel begint ook altijd met een hoofdletter, maar je ziet ook wel dat de hoofdletter vervangen wordt door een kleine letter: drs. J. Smit. Wil je het correct doen, dan schrijf je: Drs. J. Smit. Laat je de regels los, dan kun je zelfs ook drs J. Smit schrijven.

Reageer op dit artikel