vraag & antwoord

In e-mails naar collega’s tik ik een komma na de naam. Begint de eerste zin dan met een kleine letter of een hoofdletter?

Taal en communiceren

In zinnen schrijf je na de komma een kleine letter. Maar in een brief begin je na de aanhef (Beste Carla,) de eerste zin van je brief of e-mail altijd met een hoofdletter. Ook andere vaste onderdelen van een brief (adressering, aanhef, ondertekening enz. ) begin je met een hoofdletter, of de vorige zin nu met een […]

In zinnen schrijf je na de komma een kleine letter. Maar in een brief begin je na de aanhef (Beste Carla,) de eerste zin van je brief of e-mail altijd met een hoofdletter. Ook andere vaste onderdelen van een brief (adressering, aanhef, ondertekening enz. ) begin je met een hoofdletter, of de vorige zin nu met een punt of komma eindigde.

Reageer op dit artikel