vraag & antwoord

In een brief vermeld ik altijd plaatsnaam en datum. De plaatsnaam staat ook al in het briefhoofd. Is dat niet dubbelop?

Taal en communiceren

In een brief staat bovenaan altijd het volledige adres van de afzender (jouw organisatie) met daarbij onder ander de plaatsnaam van de organisatie. Je verstuurt de brief namens deze afzender. Daarnaast vermeld je altijd op een aparte regel de plaatsnaam en de datum. Die geven aan waar en wanneer de brief is geschreven. Voorbeeld: Amsterdam, […]

In een brief staat bovenaan altijd het volledige adres van de afzender (jouw organisatie) met daarbij onder ander de plaatsnaam van de organisatie. Je verstuurt de brief namens deze afzender. Daarnaast vermeld je altijd op een aparte regel de plaatsnaam en de datum. Die geven aan waar en wanneer de brief is geschreven. Voorbeeld: Amsterdam, 28 november 2003. Het gat dus niet om een extra vermelding van de vestigingplaats van de organisatie, maar om de plaats waar je de brief hebt geschreven.

Reageer op dit artikel