vraag & antwoord

Is een disclaimer onder een mailbericht nu rechtsgeldig of niet?

Taal en communiceren

Dat is nog niet helemaal duidelijk geregeld in de wet, een officieel document moet altijd ondertekend worden (dit maakt het rechtsgeldig), je kunt belangrijke documenten nog steeds het beste via de (aangetekende) post verzenden. Mocht een situatie tot een rechtszaak leiden, dan zal de rechtbank de juridische waarde van de (ook digitale) documenten beoordelen.

Dat is nog niet helemaal duidelijk geregeld in de wet, een officieel document moet altijd ondertekend worden (dit maakt het rechtsgeldig), je kunt belangrijke documenten nog steeds het beste via de (aangetekende) post verzenden. Mocht een situatie tot een rechtszaak leiden, dan zal de rechtbank de juridische waarde van de (ook digitale) documenten beoordelen.

Reageer op dit artikel