vraag & antwoord

Is er een regel voor de spelling van woorden met een k of c?

Taal en communiceren

Er is bij het invoeren van de nieuwe spelling in 1995 wel uitgegaan van een bepaalde norm, maar die is te uitgebreid om hier te beschrijven. Vóór 1995 bestond er een voorkeurspelling (officiële spelling), maar er mocht ook een alternatieve spelling gebruikt worden. Dat kan nu niet meer: er is in principe maar één manier waarop […]

Er is bij het invoeren van de nieuwe spelling in 1995 wel uitgegaan van een bepaalde norm, maar die is te uitgebreid om hier te beschrijven. Vóór 1995 bestond er een voorkeurspelling (officiële spelling), maar er mocht ook een alternatieve spelling gebruikt worden. Dat kan nu niet meer: er is in principe maar één manier waarop een woord gespeld wordt. Als je de juiste spelling van een woord wilt weten, kun je het beste in het Groene Boekje of de dikke Van Dale kijken.

Reageer op dit artikel