vraag & antwoord

Is het aansluitend ‘op’ of ‘aan’?

Taal en communiceren

Je schrijft ‘aansluiten op’ (of ‘aansluiten bij’), ‘aansluitend’ of ‘in aansluiting op’. Dus nooit aansluitend aan. Bijvoorbeeld: – ‘Het aanbod sluit goed aan op onze vraag.’– ‘Aansluitend geven wij een feest.’ Je kunt je zin ook anders formuleren. Bijvoorbeeld: ‘Wij nodigen u graag uit voor de receptie en ons huwelijksfeest.’ Of: ‘Wij nodigen u graag uit voor de receptie. […]

Je schrijft ‘aansluiten op’ (of ‘aansluiten bij’), ‘aansluitend’ of ‘in aansluiting op’. Dus nooit aansluitend aan.
Bijvoorbeeld:
– ‘Het aanbod sluit goed aan op onze vraag.’
– ‘Aansluitend geven wij een feest.’

Je kunt je zin ook anders formuleren. Bijvoorbeeld: ‘Wij nodigen u graag uit voor de receptie en ons huwelijksfeest.’ Of: ‘Wij nodigen u graag uit voor de receptie. Aansluitend geven wij ons huwelijksfeest.’

Reageer op dit artikel