vraag & antwoord

Is het Geachte Heer Boer of Geachte heer Boer?

Taal en communiceren

Een aanhef is in principe gewoon een zin. Je begint het eerste woord dus met een hoofdletter en de rest verder met kleine letters, behalve de naam, want namen hoor je met hoofdletters te schrijven. Dus:Geachte heer Boer,en Geachte heer De BoerMaar let op: met voorletters er bij wordt het tussenvoegsel weer met kleine letter […]

Een aanhef is in principe gewoon een zin. Je begint het eerste woord dus met een hoofdletter en de rest verder met kleine letters, behalve de naam, want namen hoor je met hoofdletters te schrijven. Dus:
Geachte heer Boer,
en
Geachte heer De Boer
Maar let op: met voorletters er bij wordt het tussenvoegsel weer met kleine letter geschreven: Aan M.F. de Boer.

Management Support Media heeft voor dit soort taalkundige weetjes een boekje gepubliceerd: Spelling Kort en Goed van Gezien Renes. Je kunt het bestellen in de Shop op www.ManagementSupport.nl.

Reageer op dit artikel