vraag & antwoord

Is het hersteldmelding of herstelmelding?

Taal en communiceren

Het gaat om een samenstelling met een zelfstandige naamwoord afgeleid van een werkwoord: herstellen. Bij samenstellingen met een werkwoord neem je de stam van het werkwoord: herstel. Het wordt dan: ‘herstelmelding’ (zonder d). Ook in andere woorden die afgeleid zijn van ‘herstellen’, keert stam terug: hersteloperatie, herstelbeleid. Kijk voor de juiste schrijfwijze van dit soort […]

Het gaat om een samenstelling met een zelfstandige naamwoord afgeleid van een werkwoord: herstellen. Bij samenstellingen met een werkwoord neem je de stam van het werkwoord: herstel. Het wordt dan: ‘herstelmelding’ (zonder d). Ook in andere woorden die afgeleid zijn van ‘herstellen’, keert stam terug: hersteloperatie, herstelbeleid. Kijk voor de juiste schrijfwijze van dit soort woorden in het Groene Boekje of in de dikke Van Dale.

Reageer op dit artikel