vraag & antwoord

Is het ‘Ik hou je op de hoogte’ of ‘Ik houd je op de hoogte’? (update 2016)

Taal en communiceren

Is het ‘Ik hou je op de hoogte’ of ‘Ik houd je op de hoogte’?

Is het ‘Ik hou je op de hoogte’ of ‘Ik houd je op de hoogte’? (update 2016)

Beide schrijfwijzen zijn goed. Vroeger werd verschil gemaakt tussen schrijftaal ‘ik houd je op de hoogte’ en spreektaal ‘ik hou je op de hoogte’. Tegenwoordig kun je de spreektaal ook als schrijftaal aanhouden. Het is wel verstandig in één tekst voor één schrijfwijze te kiezen.

Kei in taal worden? Bekijk dan de training Kei in taal!

‘Spreektaal’ tijdens het schrijven
Ervan uitgaan; hoe schrijf je dat?
Klantvriendelijke brieven; 5 vuistregels
Training: Kei in taal

Meer tips?

Meer taal- en schrijftips vind je in de e-paper Schrijven met lef, die je gratis kunt aanvragen (pdf).

Reageer op dit artikel