vraag & antwoord

Is het organogram of organigram?

Taal en communiceren

Volgens het Groene Boekje en Van Dale mag je voor de schematische voorstelling van een organisatie beide woorden gebruiken. In de praktijk wordt echter onderscheid gemaakt tussen organogram en organigram. Organogram is een medische term, je gebruikt hem om de beschrijving van de bouw en ligging van organen aan te geven. Om een organisatiestructuur aan te […]

Volgens het Groene Boekje en Van Dale mag je voor de schematische voorstelling van een organisatie beide woorden gebruiken. In de praktijk wordt echter onderscheid gemaakt tussen organogram en organigram. Organogram is een medische term, je gebruikt hem om de beschrijving van de bouw en ligging van organen aan te geven. Om een organisatiestructuur aan te geven wordt bijna altijd organigram gebruikt. Je kunt een ezelsbruggetje gebruiken: organIgram van organIsatie.

Reageer op dit artikel