vraag & antwoord

Is het secretaresseoverleg of secretaresse-overleg?

Taal en communiceren

‘Secretaresseoverleg’ is goed. Als het eerste deel van een samenstelling eindigt op een klinker en het tweede deel begint met een klinker, zet je alleen een streepje als dat voor de juiste uitspraak zorgt. Het is dus ‘secretaresseoverleg’ maar ‘secretaresse-informatie’. Het streepje zorgt in het laatste woord voor de juiste uitspraak. met streepje     zonder […]

‘Secretaresseoverleg’ is goed. Als het eerste deel van een samenstelling eindigt op een klinker en het tweede deel begint met een klinker, zet je alleen een streepje als dat voor de juiste uitspraak zorgt. Het is dus ‘secretaresseoverleg’ maar ‘secretaresse-informatie’. Het streepje zorgt in het laatste woord voor de juiste uitspraak.

met streepje     zonder streepje:    
aa     ao    
ae     ea    
ai     eo    
au     ia    
ee     io    
ei     iu    
eu     oa    
eij     ua    
ie     ue    
ii     uo    
iij     ya    
ij     ye    
iji     yi    
ijij     yo    
oe     yu    
oi        
oo        
ou        
ui        
uu        

Reageer op dit artikel