vraag & antwoord

Kan ik een zin extra aandacht geven met P.S. of N.B.?

Taal en communiceren

P.S. betekent naschrift, je gebruikt het als je in de brief vergeten bent iets te vermelden. Door de komst van de pc lijkt deze taalfunctie nu overbodig. Toch wordt het nog wel gebruikt. De functie ervan verschuift. Doordat P.S. onderaan staat, valt de tekst erachter meestal extra op en wordt daardoor vaak goed gelezen. Daar maken schrijvers […]

P.S. betekent naschrift, je gebruikt het als je in de brief vergeten bent iets te vermelden. Door de komst van de pc lijkt deze taalfunctie nu overbodig. Toch wordt het nog wel gebruikt. De functie ervan verschuift. Doordat P.S. onderaan staat, valt de tekst erachter meestal extra op en wordt daardoor vaak goed gelezen. Daar maken schrijvers (vaak marketeers) handig gebruik van. Hoewel het dus niet helemaal juist is, lijkt het mij geen probleem om P.S. te gebruiken.

N.B. heeft een andere functie. Hierachter staan vaak belangrijke zaken die verwijzen naar al eerder aangesneden onderwerpen in de brief.

Reageer op dit artikel