vraag & antwoord

Kan je verkleinwoorden gebruiken in zakelijke correspondentie?

Taal en communiceren

Het is niet erg gebruikelijk om in zakelijke brieven met verkleinwoorden te werken, omdat dit kinderlijk over kan komen. Het is een kwestie van stijl. Je wilt de lezer van je brief serieus nemen. Als je een (zakelijke) brief of tekst gaat schrijven, bepaal je eerst wie je publiek is, wat de boodschap is die je wilt […]

Het is niet erg gebruikelijk om in zakelijke brieven met verkleinwoorden te werken, omdat dit kinderlijk over kan komen. Het is een kwestie van stijl. Je wilt de lezer van je brief serieus nemen. Als je een (zakelijke) brief of tekst gaat schrijven, bepaal je eerst wie je publiek is, wat de boodschap is die je wilt overbrengen en wat het gewenste effect van die boodschap moet zijn. Als verkleinwoorden daarin een functie hebben, kun je ze gebruiken.

Reageer op dit artikel