vraag & antwoord

Mag je in notulen afkortingen gebruiken?

Taal en communiceren

Je kunt in notulen zeker afkortingen gebruiken. Let er wel op dat het verslag daardoor niet onduidelijk of voor meerdere uitleg vatbaar wordt. Een afkorting als m.b.t. (met betrekking tot) kent iedereen, die kun je gebruiken. Wel kun je net zo goed zo’n afkorting ‘vertalen’ in gewone voorzetsels: m.b.t. – met betrekking tot: over, voort.a.v. – […]

Je kunt in notulen zeker afkortingen gebruiken. Let er wel op dat het verslag daardoor niet onduidelijk of voor meerdere uitleg vatbaar wordt. Een afkorting als m.b.t. (met betrekking tot) kent iedereen, die kun je gebruiken. Wel kun je net zo goed zo’n afkorting ‘vertalen’ in gewone voorzetsels:

m.b.t. – met betrekking tot: over, voor
t.a.v. – ten aanzien van: op, over, van, voor
t.g.v. – ten gevolge van: door
i.v.m. – in verband met: door, over
d.m.v. – door middel van: door, met
n.a.v. – naar aanleiding van: over, door
Ook kun je proberen de zin anders te formuleren zonder de afkorting te gebruiken.

Reageer op dit artikel